Friday, December 31, 2010

TATA HONEYMOON PEKABO SPM?

Hohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohoho tak ready lagi ok? Pasni mane bleh

Bangun lewat selewat-lewatnya
Tido lewat selewat-lewatnya
Bangun tido teros bekpes sambil tengok TV tak payah mandi lagi
Main game Bingo, Tic Tac Toe & card Toy Story 3 dgn Hazique hmm
Tengok cite peberet kerana percanggahan waktu dgn waktu tuisyen
Lepak lepak tak kenal waktu
Main Fashion World & fb-ing tak kenal waktu

Lagipon sekarang dah rasa tua dah hmm lagi beberapa jam je dah nak jadi 17thn. Pastu 18thn. Pastu 19thn. Pastu 20thn?! Pastu dah kahwin?!! Tiba-tiba dah dapat anak kembar?!!!

I AM NOT READY YET BUT LIFE MUST GO ON

Thursday, December 23, 2010

BINATANG!

I do have my own pet. Sepatutnye I ade seekor kucing & 2 ekor hamster sekarang ni tapi umur my kucing tak berapa nak panjang kan so tinggal lah 2 ekor hamster. Mula-mula my abang beli seekor just for fun. Nama diberi pulak Husna -.- memang ikut konsep lah kan 'for fun'. Taktau jantan ke betina ke main letak je nama perempuan. Pastu dah beberapa bulan bela Husna baru lah tau dia ni jantan. Nak tukar nama pon tak boleh sebab malas nak tukar sijil beranak Husna eh tak sebab dah terbiasa panggil Husna!

Then my abang beli lagi seekor hamster untuk buat jadi bf si Husna ni lah konon-konon nak suh Husna mengawan pastu mengandung pastu beranak pastu menyusu tapi ayat mudah dia nak bagi dorang membiak lah (masa tu taktau lagi Husna ni jantan). Tapi letak nama bf husna tu pulak Huda. Nama perempuan jugak jadi pilihan... Tiba-tiba bila letak Husna dgn Huda dalam satu sangkar, dorang ni tak boleh ngam pulak. Si Huda gayut kat atas menjerit-jerit while si Husna takut-takut kat bawah. So memang harapan lah nak bagi dorang membiak.

Tapi sekarang ni dua dua hamster takde kat rumah sebab my abang dah angkut bawak pi Port Dickson. Teman dia study lah konon-kononnye hmm now I miss my Husna so much! Husna sorang je sebab I tak suke Huda sangat. Dahle ngengade pastu pemalas sikit. Nama pon betina kan memang wajib lah ade gedik tu hikss




Haa yg kaler kelabu kat atas tu Huda yg comel nak mam tengah tido dalam bekas makanan bentuk bunga dia tu hihihi yg bawah kaler putih coklat ni pulak Huda yg boleh tahan comel nak mam gak tga tido kat rumah baru dia yg 2 tingkat kaler purple lagi tu fuiiyo! I bangun tido je mesti tengok dorang. Dah macam dalam situasi seorang ibu yg baru bangun tido pegi bilik anak dia tengok anak-anak dia tido dgn nyenyak & omel pastu selimutkan dorang tapi dalam kes I takde lah selimut-selimut ni




Haa yg ni memang my favourite ever after lah kan. His name is Gendut! Tapi kena panggil arwah Gendut lah sebab dia dah takde dah. Comel sgt sgt sgt! Berak dia I cuci. Susukan dia pon I buat gak tapi pakai susu botol bukan susu lain eh jangan terlebih fikir sangattt. Arwah Gendut mati sebab kena langgar dgn motor kawan my abang sobs sobs masa tu dorang kata arwah Gendut tga gedik gedik main kat luar then kawan my abang tak perasan so terlanggar sobs sobs IMY GENDUT ;'(



Tengok tu Husna! Comelnyaaaaa rasa macam nak guling-guling dia pakai penguli kulit karipap je HAHAHA

Wednesday, December 22, 2010

KASIHAN

Pagi tadi aku buat perangai lagi time tido. Ade orang msg & aku ape lagi? Pegi delete sume msg2 yg baru masuk tu. Dahle ade 3 orang pulak tu(rasanyelah). Sekarang ni aku taktau aku mimpi ke betol betol ke orang-orang berkenaan tu msg aku. Sungguh kasihan...

SHOPPING PING PING

Dah seminggu dah sebenarnya kita shopping dengan kawan-kawan sekolah kita tapi sebab gambar lambat upload & terdapat masalah kemalasan, terpaksa lah kita tangguhkan niat suci ini. Lokasi pilihan di Mid Valley & tujuan ber-shopping adalah untuk keperluan sekolah 2011. Tapi last-last kat The Mines gak yg kitorang borong haih


Sampai-sampai je teros nak makan sebab selepas Subuh sebelum Zohor dah sampai kat KTM tapi tunggu Nani punye lah lama nak mampos so tengahari baru sampai Mid. Kita & Sera suggest nak makan kat Noodle Station sebab kita dah laaame ngidam. Last makan time bulan Julai haritu. Lame betolll


Waktu ni yg ade si Yam, Sera, Diri Sendiri, Lilitan, Nab, Tika, Sue & Eqa. Si Meen sampai lambat gila manakala si Nani sampai time kitorang dah nak habis makan. Rugi betol si Meen sebab tak dapat experience makan kat Noodle Station yg pelayannya ramai lelaki hensem hensem hihihi


Yeahhhh that's mine! Springy noodle with beef pastrami & orange lemonade! Sedap sgt sgt sgt! Kalo takde pelayan lelaki hensem kat situ dah lama kita jilat-jilat pinggan dia


Sorry laa eh jadi un-senonoh kejap. Kejap je. Tak lama mana pon. Inilah akibatnye kalo dah lama tak jumpe gf sendiri sobs sobs


Dah habis makan teros nak pi shopping dengan berat hatinya. Berat hati nak tinggalkan Noodle Station yg indah itu. Tapi sebelum shopping kena jalan-jalan dulu sebab nak buat senaman perut. Lepas makan kena exercise ye tak? Tiba-tiba terjumpa kedai Eclipse. Kita pon ape lagi, teros meluru bagai anak kecil yg eksaited minta gambarnye diambil. It turn out to be an awesome picture sebab ade reflection makcik-makcik yg dok usha kita posing err kita mean my friends


Dah melilau satu Mid tu ternyata takde apape. Yang shoppingnye si Nab sorg je laa. Yang lain? Hagham


Dipendekkan cerita, kitorang pon bercadang nak shopping kat The Mines je. Bak kata pepatah 'Hujan batu di negeri orang, hujan emas di negeri sendiri'. Kalo usha gambar kat atas tu nampak dgn jelas lagi terang tang tang bahawa group kiri merupakan golongan yg alahai-halus-halus-gitu-makan-sekali-dah-kenyang tetapi group kanan pulak termasuk dalam golongan yg paham-paham-sendiri-lah-ye EHEM JOKE JOKE



Setelah sampai KTM, semua merungut kaki sakit, lenguh, berjerawat etc. Kebetulan pulak ade cruise yg kosong. Apa lagiii kitorang naik laa. Seronok memang seronok tapi driver dia garang nokk memang tak bersuka ria kitorang dalam tu. Duduk pon kena asing-asing sebab takut tak balance en pastu dah tangkap gambar banyak-banyak, kita pon dah buat macam-macam posing seperti posing maut, baru tersedar 'kertas putih' terkeluar kat belah kanan shawl. Memang tak gerammmm sebab takde sape bagitau


Dah solat ape sume baru laa pi shopping kat FOS lame gila sebab carik saiz kasut. Then, para rombongan menuju ke Maple di mana sebenarnye kita taknak beli beg kat situ tapi tetap terbeli jugak. Sadisss...Kemudian kita & Lilitan pulang dahulu kerana sudah lewat. Bye


P/S: Agak terkilan sebab tak jumpe pulak botol ni kat Mid Valley mahupun The Mines. Baru ingat nak bawak pi sekolah then tunjuk kat Faizzati hmm

Sunday, December 19, 2010

MAKKK NAK PIII




*Bukan mak yg nak pi tapi saya yang nak pi!

Friday, December 17, 2010

BILA NAK STUDY NI?

Sekarang ni memang dah tak boleh stop tengok drama Korea dah. Memang 'best' betol bila dah nak bukak sekolah ni asyik terjumpe movie & drama baru. Sakit hati cangat-cangat. Pastu cite yg ganti Oh! My Lady pulak You're Beautiful. Eventhough banyak gila dia potom pastu suara tak sedap sebab tukar dari cakap Korea ke cakap Cina pastu aku dah tengok dah cite tu tapi tetap nak tengok gak. Sadissss

Belog ni pon dah lama menyepi sebab nak habiskan cite Playful Kiss ni haa kelakar gila doh terbang-terbang bulu tiak gua tengok malam-malam buta. Btw, mangsa seterusnya ialah Death Bell 2 & The Case of Itaewon Homicide. Sadissss

Wednesday, December 15, 2010

P IS EQUAL TO PARIS


Menikmati makanan di Paris memang indah


Bertolak


I am driving a boat bayi




Sang teruja & sang eksaited


Nama di Mahamu kot kalo tak silap. Betol-betol Paris sejati!


Rowk serta Peace



Pertandingan tudung siapa paling 'comel'


Merenung masa hadapan...




Dia kasi number dia kat Ai beb!


bla bla bla Tg. Bungah


Feri Pulau Rimau




Lame dah nak post tapi rasa malas menguasai diri. Selain itu, P can also be equal to Penang. Bye!

Thursday, December 2, 2010

Wednesday, December 1, 2010

TELEBIH SUKA

Yeiii esok nak tengok Harry Potter!

I AM NOT FREAK. KAN?

1. Aku seorang yg pelupa. Sangat sangat pelupa. For example, tadi aku online fb then kat home aku tengok ramai yg wish bday one of my chinese classmate. So, aku pi wall dia nak wish. Tiba-tiba tak ingat nama. Dahle profile name dia letak nama 'Fish Yu' tapi aku tau nama dia bukan Fish Yu! Aku tau aku pelupa tp memang bukan Fish Yu! Pastu terpaksa txt Sera tanye nama dia. Sadis kan? Kalo tak cukup sadis, meh nak bg example no 2. Kalo sape yg dok serumah ngn aku nanti sila jgn suh aku tengokkan cite feberet korg then suh cite balik sbb aku memang tak boleh. Walaupun baru je tonton beberapa minit yg lalu. Hmm aku bukan lupe sgt tp mcm tak boleh cite balik. Itu je :/

2. Aku juga seorang yg kadang-kadang pekak. Wuu malunye ngaku benda alah ni. Asal 'kadang-kadang'? Sebab kalo Faizzati yg berbadan agak besar cakap dengan aku dengan volume suara yg besar aku mesti blur pastu jadi pekak sebab kena cakap 'Ha?'. Tapiii kalo Sera yg berbadan agak kecil cakap dengan aku dengan volume suara dia yg comil halus halus gitu aku mesti dengar. Alia selalu bengang dengan aku pasal sifat aku yg cenggini. Nak buat lagu mana? Bukan aku yg pinta :/

3. Kalo ade msg yg masuk time aku tga tido memang kesian gila lah kan terutamanye kalo msg yg penting sebab aku mesti delete msg tu masa tga tido -.- Pastu esok ade laa yg merajuk ngn aku tanye asal tak rep msg laa asal aku kentut laa itu laa ini laa. Masalahnye aku pon taktau asal dgn aku hmm bila explain dorang mesti gelak. Bangang. Aku sakit ni boleh pulak gelak HAHAHA

4. Haa kalo ade orang call time tido pon kadang-kadang aku mesti jawab. Yasmin pernah jadi mangsa. Elza pon sama. Paling pathetic time tahun ni laa time tu mak aku call tanye boleh tak mak nak belikan baju kurung raya teros untuk aku sendiri & aku tak payah nak survey baju tu dulu. Masalahnye aku memang tak suke buat gitu sebab kadang-kadang taste mak mana sama dgn anak kan karang tak pakai marah 3 jam. Nak tau aku jawab ape? Aku cakap beli laa beli je siap bagitau nak colour ape lagi sobs sobs tengah tido tu pandai betol aku bercakap. NASIB BAIK BAJU KURUNG TU LAWA KO TAHU TAK?!

5. Dari sekolah rendah lagi aku ni gila Korea. Hampir semua kawan-kawan aku pon tau terutamanya yg aku selalu berebut jantan Korea macam Shahiera Hasnan, Anisa Safwa & Shazwani Sahlan hahaha tapi aku ni gila drama dan tak terlalu 'into' singing group or penyanyi sangat tapi ade jugak laa yg aku minat gila macam Big Bang. Pokoknya, aku ni gilakan sangat drama Korea sampaikan kalo cite tu dah tamat aku mesti nanges hahahahahahahaha dahle nanges banyak hari. Macam hape je perangai -.- TAPI, itu dulu ya sekarang ni tak main ah nanges nanges ni tak cool ok? Aku stop buat perangai cenggini time f1 ke f2 tah :/

6. Asalnye aku ingat aku ni pemalu tegar tau tapi bila dah besar ni aku baru tau yg aku ni pemalu kat certain people je. Yg aku tak kenal tu memang aku malu gila tapi kadang-kadang aku peramah gila dengan dorg. Kalo dengan kawan-kawan jangan cakap ah taktau laa dia ni perempuan ke lelaki sebab adab perempuan semua dah hilang tapi rupa cantik macam pompuan pastu manis pulak tu hik hik so, aku taktau ah yg aku ni pemalu ke idak tapi aku nak letak jugak kat About Me fb yg aku ni 'Pemalu' hahaha

AMARAN: Semua sifat supernatural di atas tidak lah selalu berlaku jadi jangan taknak approve friend request saya pulak tau!

Saturday, November 27, 2010

HIDUNG BERDARAH.COM

Memandangkan cuti sekolah sudah bermula maka aktiviti menonton-sambil-cuci-mata pon mula dikuatkuasakan. Sebab tu laa dah jarang bagi gift kat Fatin & Meen kat game Fashion World sekarang ni! Maaf dipinta...


Haa ni Iljimae. Ade Lee Jun Ki weh! Tapi bila ade mood baru tengok cite ni. Semenjak terlepas menonton episod akhir On Air time dah nak habis sekolah haritu, mood terus jadi kelabu nak tengok apape cerita pukul 3 haa i ni memang over sikit. Kalo favourite korean drama dah tamat rasa mcm ade hamster sendiri si Husna mati kena langgar kereta depan mata je -.-


Woah cite ni hidung i banyak betol berdarah sebab hero dia Choi Si Won mak! Eh asal mak? Ok lupakan haa comel gilaaa rasa mcm dah gila je depan tv setiap kali pukul 8.30pm. Tetiba rasa mcm dah angau balik kat Si Won habes laa ngamok Anisa


Haa ini drama Jepun kalo korang tak tahu. Yang ni memang seronok gilaaaa tengok sebab err err entahlaa. Kalo tengok Buzzer Beat ni memang rasa seronok je laa tapi i memang cenggitu pon kalo tengok drama Jepun. Taktau pahal. Tengok Hanazakarino Kimitachie pon seronok. Tengok Absolute Boyfriend pon seronok. Pelik.com


Kalo sape yg dah jadi follower blog ni dari awal i buat blog ni mesti dah tau tradisi aktiviti lapang i. Start cuti je mesti cari Korean Drama yg baru pastu layan sampai hidung berdarah dan Personal taste merupakan mangsa baru i pd tahun ni ya. Cite ni i tengok dalam 4 hari je pehh memang best gila wa cakap sama lu lebih-lebih lagi kalo korang peminat Lee Min Ho! Kalo tengok cite ni mesti asyik cakap 'OMGEEEE', 'OMIGAHHHHH', 'OH-EM-JIH'. Two thumbs up!(utk ketampanan LMH)


Ok cite ni belum tengok lagi tapi akan ditonton tak lama lagi. Kena tunggu rasa takut tengok cite Thailand malam tadi baru boleh tengok sebab kena tengok sorang-sorang kan lagi pon cite ni jenis mcm ingatkan-hantu-yang-bunuh-rupanye-orang-je so mesti banyak terkejut pastu bla bla bla

Ketagih betol aku dengan Korean Drama ni sekarang ni. Bak kata Edward 'You're like my own personal brand of heroin'. So, tahun depan dah naik tingkatan 5 dah bila laa ko nak start study ni ya dengan hidung asyik berdarah je?

Friday, November 26, 2010

ACTUALLY KITA JEALOUSE

Cuti sekolah ni ramai betol kerja kan? Sampai kita nak chat nak txt nak luah rasa hati nak berak pon takde orang yg kita nak inform hmm takpe laa yg penting korang tak lupa gaji tu bila dah dapat share laa sikit sebab sharing is caring kan? Ok bye

Friday, November 19, 2010

LIN DAN WANNABE

Bila dah akhir tahun ni tiba-tiba pulak ter-ketagih nak main badminton taktau pahal. Seminggu dua kali pulak tu memang tak gelap muka aku wuu


Bakal-bakal pemain badminton negara



Main sambil me-nganga-kan mulut itu wajib



Kan dah kata tadi nganga tu wajib



Eh apa ni?



Kalo tak letak muka kartun tu pon aku rase sume pon tau ni sape HAHAHAHAHA pakai laa rexona bro







Gian lah sangat sampai online game pon nak main badminton ok bye

Monday, November 8, 2010

KES

Ingatkan harini hari Ahad tu yg tak datang sekolah tu hik2

Friday, November 5, 2010

HAPPY DEEPAVALI

Semalam terasa malas nak online fb tapi rasa nak main game je. So mintak laa kat Fatin apape game yg boleh membuatkan aku ketagih. Tapi kan main Stardoll gak yg ketagih uolls sebab ada niii


Wow this is sooo Kristen Stewart



Isabella Marie Swan with her jeans kembang-kembang hihihi



Shirtless + seliparless = Jacob Black ^^



Jacob pakai towel pon ade nokk hahaha



Oh My Gosh by Usher ft. Will I Am