Monday, February 2, 2009

Tragis

kira-kira pd pukul 1 pg , ak , shla & alia sdg packing utk hri esok . ye esok sekolah kan . shla packing sbb nak balik johor . then , ak ternampakla sebuah makhluk yg paling ak benci di muka Bumi ni . & makhluk itu adalah LIPAS . iye , LIPAS . korg tk geli kt lipas ? waah , im impressed . haha . tp lipas ni lain dr yg lain , di mana ak pggl ia sbgi "LIPAS LIAR" . mangsanye merupakan manusia ! ye ! percayalah x) mari kita terjah kronologi kisah Tragis ini .

*tempat first makhluk ni landing . tinggikan dye landing ? memang gila . ini merupakan entrance utk ke dapur rumahku .

*then , igtkn lipas tu ok-ok la kan . duduk diam tk kacau org . tp , time ak kt atas tgh edit tmpt tido shla pggl-pggl . suruh bwk turun spray ridsect . ak pun dgn tk berapa takut turun selangkah demi selangkah smbil bertanya "mane lipas tu ?" kendian ali mmreply "kau turun laju-laju" . (tknk takutkan ak) ak pun tnye balik "mane lipas tu ?!" kendian ali reply lgi sekali "tu kt sebelah kau tu , kt blkg frame gmbr" haha ye pasti korg tau ape yg ak lakukan . Jumper Jibek Buruk yeah ! pstu , mak turun nk tgk ape yg berlaku di tingkat bwh rumah shgga mnyebabkan anak-anak daranye menjadi tk tentu arah bagai ibu kucing khlgn anaknye . tnpa membuang masa ak pun suruh mak amek lipas tu . while mak nak amek tuu , lipas tu dgn helahnye melarikan diri dgn rakus ke bwh tangga .

*ini merupakan tempat terakhir lipas tu landing sblum dibunuh oleh shla selaku ketua Powerpuff Girls pd hari itu dgn mnggunakan Spray Ridsect . haha .

*di tempat inilah kali terakhir kami melihat lipas itu dengan langkah penuh longlai bagai hilang arah . kendian kami tk nmpk lg kelibat Lipas durjana itu :)

*cuba kau bygkan 3 beradik berhimpit-himpit smbil menjerit-jerit kerna ingin melarikan diri dr lipas tu di atas kerusi ini . iye , inilah yg dinamai "tempat kejadian" .

*buku-buku milik ali salim habis bertaburan di atas kerusi .

*yeah i know , messy right . kami agak kelam kabut masa tu . so ape yg mengganggu pelarian kami akan kami hempas , tolak juga langgar sesuka hati even ianye kepala org .

*inilah dye tmpt kejadian where alia meraung sekuat hati bagai dirasuk hantu pocong . ke bungkus . ermm tk kira hantu ape tp yg psti "bagaikan dirasuk" ! ak amat psti dgn keadaan ini sbb ak duduk di sblhnye . dlm ketakutan ak sempat tergelak-gelak bila fikir "knp ali nangis teruk sgt ?" haha part ni mmg tk boleh lupa .
_________________________________________________________________________________

bila si lipas mulai senyap , kami mngmbil peluang emas ini utk brtindak . spt ak , sorg yg penggeli juga selfish terlebih dahulu melarikan diri naik ke atas & terus tergelak-gelak . as for alia , still crying haha . and shla ,
mengawal kawasan kejadian .
_________________________________________________________________________________

slps beberapa minit sedar dr trauma , ak mmbawa turun senjata pmbunuhan utk dikasi ke shla . shla dgn takut-takutnye menggari ak di tgnnye terus membunuh lipas tu tanpa belas kasihan mahupun belaian kasih sayang .
__________________________________________________________________________________

setelah reda , kami bersiap-siap utk naik atas & mengemas tmpt kejadian spy esok pg tak dileter oleh madam izan . smbil tergelak-gelak tula ktorg buat kerja .
__________________________________________________________________________________

bila dh naik atas , nak tdur , bru shla trigt "mana henset akak ek ?" kami pun mula mncari di merata tmpt . call-call tk dpt . entah mcmana ak tergerak nk tgk bwh meja , terjumpa . cuba korg bygkan , henset tu dr ats kerusi tiba-tiba ada kt bwh meja tgh-tgh smbil terbuka(fon bukak tutup) mesti teruk kan gelagat ktorg time nak larikan diri hanye dr sebuah LIPAS ? tututututut .

tak sangka ak last day cuti boleh jd macam ni . memang tragis .




4 comments:

shla said...

that nite was soooo unforgettable because:

1.rozalia(alia) nanges n meracau x tentu arah
2.roqylla(aqila)lari lintang pukang mcm lipas tu gak
3.i was left alone to fight the stupid lipas

hahahahahaha~

akelaS said...

hahaha shut up u roshyla ! haha

anisa said...

nnti aku antar li[as bnyk2 kat umah kaw :D

akelaS said...

haha bangang mung nisa :D